Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
ziemniaki 400 g
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżeczak
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Umyć pod bieżącą wodą i pozostawić aby ociekły .
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Ziemniaki obrać i opłukać .
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Pokroić w drobną kostkę .
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Do garnka wlać wodę, dodać ziemniaki, jarzyny, liść laurowy , ziele angielskie i kostkę rosołową lub przygotowany bulion. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na małym gazie 10 minut . Po tym czasie dołożyć pieczarki pokrojone i posolić, gotować do miękkości składników .
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto
6
Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną i zagotować . Posypać natką pietruszki, przyprawić do smaku pieprzem i solą .
Krok 6 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 09.03.2017 16:01
Dobry pomysł, bo już mi się paleta zup wyczerpała, więc jutro zrobię.
Jagódka77 10.02.2017 13:24
bardzo lubię zupę pieczarkową
pestka 10.02.2017 08:04
bardzo smaczna , lubię takie zupy
Babeczka35 10.02.2017 07:01
Lubię taką zupę.
Diana Rusiłowicz 10.02.2017 00:34
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak