Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pieczarkami, oliwkami i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 350 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
oliwki czarne pol malego sloika
suszone pomidory pol malego sloika
śmietana 30% 1/4 szklanki
czosnek 2 zabki
parmezan starty 6 lyzek
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pieczarkami, oliwkami i suszonymi pomidorami

Cebule posiekać i podsmażyć na oleju. Pieczarki kroimy w plastry i dodajemy do cebulki. Kiedy pieczarki będą podsmażone to dodajemy przyprawy do smaku oraz wyciskamy przez praskę czosnek. Dodajemy śmietankę i przekrojone na pół oliwki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy do pieczarek i mieszamy. Następnie wykładamy na talerz. Pomidory kroimy w kostkę i układamy na makaronie. Posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.02.2017 22:53
bardzo smakowicie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak