Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso duszone w sosie z pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 40 dag
marchew 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso duszone w sosie z pietruszką

Mięso umyć i pokroić na drobne kawałki. Czosnek rozgnieść ze solą, dodać do mięsa, oprószyć pieprzem i wymieszać.

Marchew obrać, umyć i pokroić w plasterki. Na patelni albo w rondlu rozgrzać olej, dodać połowę drobno pokrojonej cebuli. Dodać mięso i marchew, razem lekko przesmażyć. Podlać wodą lub bulionem i dusić.
Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać, dodać do sosu. Sos zagęścić mąką i dodać resztę pokrojonej cebulki. Doprawić do smaku i wszystko przez chwilę dusić. Można tez dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.02.2017 16:04
Pomysłowo i smacznie;)
IKrakowianka 11.02.2017 19:29
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak