Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa farmerska z indykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
pieczarki w zalewie solnej 200 g
fasola biała 1 puszka
pomidory krojone z puszki 2 op.
cukinia średnia
papryka czerwona 1 duża
cebula biała 1 duża
pieprz
olej rzepakowy 3 łyżki
czosnek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa uniwersalna do smaku
Rosół drobiowy z włoszczyzną 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa farmerska z indykiem

Kroki postępowania

1
Indyka pokroić w sporą kostkę, połączyć z wyciśniętym czosnkiem i odstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Krok 1 - Zupa farmerska z indykiem foto
2
Lekko przesmażyć na oleju.
Krok 2 - Zupa farmerska z indykiem foto
3
Dodać pokrojoną paprykę i cebulę - smażyć kilka minut często mieszając.
Krok 3 - Zupa farmerska z indykiem foto
4
Dołożyć grubo pokrojone pieczarki i mieszać, aż lekko zmiękną i puszczą sok.
Krok 4 - Zupa farmerska z indykiem foto
5
Cukinię obrać i pokroić w średnią kostkę.
Krok 5 - Zupa farmerska z indykiem foto
6
Do sporego garnka wlać wywar, przełożyć z patelni indyka z warzywami. Dosypać paprykę mieloną oraz pokrojoną cukinię.
Dodać wszystkie puszkowane warzywa razem z zalewą.
Krok 6 - Zupa farmerska z indykiem foto
7
Gotować ok. 25-30 minut i przed podaniem doprawić do smaku.
Podawać z dodatkiem pieczywa albo z ulubionym makaronem.
Krok 7 - Zupa farmerska z indykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 13.02.2017 14:04
Pyszna i pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak