Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini beza z marakują

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier kryształ 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
marakuja 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini beza z marakują

Ubić białka na sztywno, dodawać po łyżce cukru drobnego do momentu skończenia cukru. Dodać mąkę i ocet. Z podanych składników uformować 6 sztuk małych bez. Nagrzać piekarnika na 140 stopni. Po 30 minutach zmniejszyć do 100 stopni i suszyć jeszcze ok 2 godzin. Podawać z bitą śmietana i marakują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 15.02.2017 16:24
uwielbiam ....mmmmm...
Mniam 15.02.2017 11:44
Mój ulubiony deser :)
jan_mag 15.02.2017 10:47
Uwielbiam bezy :)
MagdalenaIC 14.02.2017 23:36
Brzmi pysznie :)
KORAL 14.02.2017 21:06
lubimy takie smaki
IKrakowianka 14.02.2017 19:46
fajna beza :)
Babeczka35 14.02.2017 19:20
Pysznie wygląda.
Renata9 14.02.2017 18:10
Bardzo dobry deserek :-)
kokoszka
kokoszka 14.02.2017 17:55
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak