Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 spore garści szpinaku baby
100 g fety
pół granatu
mała czerwona cebula
1 łyżeczka glassy balsamicznej z malinami lub octu balsamicznego
2 łyżki oliwy extra virgin
sok z połowy cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą

Szpinak myjemy, osuszamy i wrzucamy do michy. Dorzucamy do niego pokruszoną w większe kawałki fetę, pestki granatu i pokrojoną w drobne paski cebulę. Z oliwy, soku cytryny i soli robimy sos, którym polewamy całość. Sałatkę można na koniec potraktować glassą balsamiczną lub po prostu odrobiną octu balsamicznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.02.2017 15:34
pyszna sałatka
benka 02.02.2017 19:39
Świetna sałatka.
jagoda5913 02.02.2017 18:26
super sałatka
Ania321 02.02.2017 16:16
bardzo apetyczna :)
Malinka 02.02.2017 15:52
Uwielbiam takie połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak