Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z kiełbaską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Smalec wieprzowy 1/2 kg
kiełbasa wiejska ok30 dag
cebula 1 szt
jabłko 1/2 szt dużej
majeranek
sól
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z kiełbaską

Cebulę i wędlinę drobno kroimy. Trochę smalcu rozgrzewamy na patelni i rumienimy przygotowaną cebulę i dodajemy drobniutko pokrojone jabłko. Chwilę dusimy.
Dodajemy resztę smalcu i dość mocno podgrzewamy. Wrzucamy kiełbasę i chwilę smażymy.
Odstawiamy z ognia dodajemy ziele angielskie i oprószamy solą.
Po krótkim odstaniu przelewamy do słoika albo innego naczynia. Kulki ziela można wyjąć.
Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:16
Ale smakołyk coś dla mojego męża;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak