Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 8 szt
mleko ok 1 1/2 szkl
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w panierce

Wątróbkę oczyścić, wymoczyć w mleku . Każdą rozdzielić na dwie części. Jajka wybić i roztrzepać z odrobiną wody. Wątróbkę oprószyć przyprawą. Panierować kolejno w bułce, jajku i bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć plastry pokrojonej cebuli i przygotowaną wątróbkę. Smażyć na rumiano kilka razy obracając.

Cebulę gdy się zbyt zarumieni, wyjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:21
Fajny przepis i pomysł na wątróbkę;)
Iwusia 04.02.2017 22:48
czasem tez taka robię
Renataj 04.02.2017 22:18
Fajny pomysł - tak jeszcze wątróbki nie robiłam:)
Megg 04.02.2017 20:54
Pyszne danie :-)
Wafelek2601 04.02.2017 17:57
Apetyczne danie
Futka 04.02.2017 17:11
Świetny pomysł na wątróbkę :)
adelajda 04.02.2017 17:02
Nie przepadam za wątróbką , może w panierce będzie mi smakowała
halina17 04.02.2017 16:41
Też czasem robię wątróbkę w panierce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak