Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki faszerowane ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 8 szt
ryż 100 g
pierś z kurczaka 200 g
cebula czerwona 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
bulion drobiowy 100 ml
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki faszerowane ryżem

Buraki umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec do miękkości około 60 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzone buraki obrać, ściąć wierzch i wydrążyć środki.
Ryż ugotować do miękkości, cebule obrać i posiekać, pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, wydrążone środki buraków pokroić w drobną kostkę.
Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, dodać pierś z kurczaka. Następnie dodać ugotowany ryż, buraki, koncentrat pomidorowy oraz wlać bulion. Całość wymieszać i smażyć chwilę razem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Przygotowanym farszem napełniać buraki.
Zapiekać 15 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.02.2017 19:55
ciekawy pomysł
Mniam 05.02.2017 19:57
Bardzo lubię buraczki ćwikłowe i z chęcią bym takie spróbowała :)
benka 05.02.2017 12:04
na pewno smaczne
Konczi 05.02.2017 11:01
pyszna propozycja
justynkag 05.02.2017 08:06
Niezły pomysł!
Ania321 05.02.2017 00:25
fajny pomysł :)
IKrakowianka 04.02.2017 21:13
świetne!!
Janina 04.02.2017 18:25
Ciekawy pomysł;))
w mojej kuchni 04.02.2017 18:07
pomysłowe podanie buraka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak