Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem katalońskim
Kroki postępowania
Pieczemy tartę w temp. 120°C przez 40 min. Studzimy i wstawiamy do lodówki.
mąka pszenna | 200 g |
cukier puder | 80 g |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 2 szt |
sól | 1 szczypta |
woda zimna | 2 łyżki |
śmietana 30% | 200 g |
mleko 3,2% | 200 ml |
cukier | 60 g |
jajko | 4 szt |
sól | 3 szczypty |
czekolada mleczna | 60 g |
mąka ziemniaczana | 15 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: