Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 5 plastrów surowych
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
mąka pszenna ok 5 łyżek
mleko ok 3/4 szkl
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Mięso rozbić tłuczkiem. Czosnek rozetrzeć ze solą i natrzeć mięso. Oprószyć pieprzem. Odstawić do lodówki.
Jajka roztrzepać, dodać mąkę i mleko, posolić. Mleka dodać tyle aby powstało gęste ciasto.
Przygotowane płaty mięsa obtaczać w cieście z obydwóch stron i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Kotlety dobrze smakują ze surówką jak i z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 07.02.2017 01:14
Pysznie brzmi :)
bertpvd 06.02.2017 19:27
pyszna szynka
Wafelek2601 06.02.2017 18:57
Smacznie wygląda
halina17 06.02.2017 18:31
Dobre mięso.
wwwiolka 06.02.2017 18:20
Bardzo fajny przepis.
agnieszka214 06.02.2017 17:05
pyszne kotleciki
Agnieszka-87-25 06.02.2017 16:45
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak