Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe polędwiczki w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 4 szt
jajko 1-2 szt
mandarynka ok 1 szt
kiwi ok 1/2 szt
jabłka 1/2 szt
ser żółty 4 plastry
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe polędwiczki w panierce

Polędwiczki umyć i lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z odrobiną wody. Polędwiczki panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano ale nie przypiekać zbytnio.
Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na każdej polędwiczce. Plastry sera położyć na owocach( można przekroić na połowy )albo pokroić w paski i przykryć nim owoce. Zapiekać do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.02.2017 08:42
Ja poproszę również.Pychotka;)
mirosława4 06.02.2017 21:14
zjadłabym jedną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak