Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkowe roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 4 plastry
jajko 1 szt
chrzan 2 łyżki
majonez 1 łyżka
natka pietruszki ok 1 pęczek
czosnek 1 ząbek duży
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe roladki

Mięso rozbić tłuczkiem. Duży ząbek czosnku rozetrzeć ze solą i natrzeć nim płaty mięsa. Oprószyć pieprzem. Majonez wymieszać z chrzanem. Na każdy płat przygotowanego mięsa rozłożyć przygotowany wcześniej sos chrzanowy.
Natkę opłukać, posiekać i obficie posypać każdy płat mięsa. Zwinąć w roladkę.
Jajko wybić, roztrzepać z łyżką wody. Roladki panierować w jajku i bułce.
Smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 08.02.2017 17:01
wspaniały pomysł na obiad
Janina 07.02.2017 16:09
Fajne mięsko;))
Beatris 07.02.2017 10:01
Apetyczne mięsne roladki, mniam :)
Ewelina1991 07.02.2017 09:26
dobre mięsko
Bożena Matuszczyk 07.02.2017 08:43
Smakowite i kuszące.;)
hanbes 06.02.2017 22:28
A w dodatku pięknie podane...
Łukasz15 06.02.2017 22:27
Super danie
mirosława4 06.02.2017 21:13
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak