Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe naleśniki kukurydziane z pomarańczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana bezglutenowa 1,5 szklanki
mleko ok 1,5 szklanki
proszek do pieczenia bezglutenowy 1/4 lyzeczki
mąka ziemniaczana ok 2,5 lyzki
sok z pomarańczy 3 lyzki
skórka pomarańczowa 1 lyzeczka
cukier brązowy 2 lyzki
sól szczypta
olej kokosowy do smazenia

Porada

Jako dodatek do tego rodzaju naleśników możecie zastosować sos pomarańczowy, dżem z pomarańczy lub mój ulubiony dodatek, czyli karmelizowane pomarańcze

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe naleśniki kukurydziane z pomarańczą

Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładkie ciasto. Jeśli będzie za rzadkie to należy dodać odrobinę więcej mąki. Ciasto odstawiamy na 10 min. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Ciasto wlewamy delikatnie na patelnie tak aby cienka warstwa ciasta przykrywała dno patelni i smażymy z obu stron na zloty kolor. Usmażone naleśniki składamy na pół, następnie jeszcze raz na pół i podajemy z ulubionym dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 07.02.2017 11:19
pięknie wygląda
ewelinapac 07.02.2017 09:09
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak