Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy cynamonowe z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki,
mleko 1 szklanka,
olej 2 łyżki dodać do ciasta,
cukier waniliowy 1/2 op,
sól 1/3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
cynamon Prymat 1 płaska łyżeczka
jabłka 2 - 3 szt,
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy cynamonowe z jabłkiem

Składniki na ciasto wymieszać dokładnie zmiksować dodać obrane i pokrojone na małe kawałki jabłka jeszcze raz wymieszać .
Smażyć na rozgrzanym oleju niewielkie placuszki.
Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 24.02.2017 19:21
poproszę o jednego ;)
gosia56 24.02.2017 10:30
pyszne racuszki ;)
Krystyna32 23.02.2017 08:27
bardzo lubię
gusia1000 22.02.2017 22:49
Zawsze dobre.
Bernadeta1 22.02.2017 17:28
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak