Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
natka pietruszki ok1 pęczek
zupa w proszku ok 1/2 szt grzybowej
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mięsa mielonego

Mięso umyć i osuszyć, zmielić. Cebulę, czosnek i marchew obrać i drobno pokroić. Czosnek i cebulę podsmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Dodać przygotowaną marchew i mięso. Kawałki mięsa odrywać widelcem. Wymieszać i podlać wodą. Chwilę pogotować i zagęścić zupą grzybową. Dodać pokrojoną natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Podawać z kaszą, makaronem albo ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 22.02.2017 17:59
smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak