Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do pulpetów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 500 ml
przecier pomidorowy 1 słoiczek
ząbek czosnku 2 szt
cebula 1/2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/4 łyżeczki
bazylia świeża 6 listków
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka posiekana
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do pulpetów

Cebulę pokroić podsmażyć na maśle klarowanym na patelni, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę .Wlać bulion na patelnię , dodać przecier pomidorowy. Smażyć wszystko razem około 10 minut ,przyprawić pieprzem , solą i bazylią .Jak zgęstnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.Posypać świeżą bazylią i natką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak