Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 l bulionu drobiowego
500 ml passaty pomidorowej
1 marchewka z bulionu
pół szklanki jogurtu naturalnego
pół łyżeczki cukru (opcjonalnie)
1 liść laurowy
garść natki pietruszki
ryż/makaron
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Do garnka wlewamy bulion, passatę pomidorową, zagotowujemy. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem, dorzucamy liść laurowy, pokrojoną w plasterki marchewkę i poszatkowaną natkę. Po lekkim ostudzeniu dolewamy jogurt naturalny, mieszamy. Pamiętajcie, żeby zupy nie zagotowywać, jeżeli mamy już dodany jogurt - zważy się. Możecie oczywiście zamiast jogurtu, użyć śmietany, wtedy nie będziecie mieli tego problemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 01.03.2017 12:13
Zawsze smakowita:)
pestka 23.02.2017 13:18
lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak