Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka czosnkowo-miodowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej rzepakowy
miód płynny 4 łyżki
czosnek duża główka
cytryna do smaku
musztarda 3-4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka czosnkowo-miodowe

Żeberka umyć, osuszyć, obsmażyć na rumiano i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Miód połączyć z musztardą i sokiem oraz skórką otartą z cytryny. Dodać sos sojowy, wyciśnięty czosnek i dużo pieprzu. Wymieszać i posmarować żeberka.
Nakryć i wstawić do gorącego piekarnika na pół godziny. Zalać gorącą wodą i ponownie wstawić do piekarnika na kolejną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak