Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 szt.
cebula biała 2 szt.
bulion drobiowy 1 litr
serek topiony 25 dag
śmietana 18 proc 1 szklanka
masło 4 dag
szynka 3 plasterki
ser żółty 3 plasterki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

Wykonanie:
Cebulę i pory obrać, pokroić w plastry i lekko przyrumienić na maśle. Wlać gorący bulion i gotować pod przykryciem około pół godziny. Doprawić, dodać serek topiony i mieszać do rozpuszczenia się serka. Następnie zaciągnąć śmietaną. Rozlać na talerz i ozdobić szynką i żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 24.02.2017 09:40
pyszna zupka :)
Róża1 23.02.2017 21:31
jak fajnie podana :-)
Konczi 23.02.2017 21:26
Jak ona pysznie wygląda .. mniam .. lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak