Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka jogurtowo-truskawkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
jogurt naturalny 200 ml
śmietana 30% 100 ml
cukier puder 1 łyżka
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jogurtowo-truskawkowa

Galaretkę zalewamy 250 ml wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia.
Jak wystygnie dodajemy jogurt i miksujemy do połączenia.
Nalewamy do szklaneczek.
Wkładamy do lodówki na min. 2-3 godziny.
Przed podaniem ubijamy śmietankę z cukrem i posypujemy kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.02.2017 08:45
apetyczny deser
gusia1000 27.02.2017 01:13
Pyszny deser.
Marta1986 26.02.2017 20:58
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak