Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona w kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
szynka wieprzowa ok 70 dag
cebula 1-2 szt
marchewka 2 szt mniejsze
czosnek 3 ząbki
smalec
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona w kapuście

Mięso pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w czosnku, przykryć i odstawić na 2-3 godz.
Na patelni rozgrzać tłuszcz mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
Kapustę poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Dodać mięso a na pozostałym tłuszczu lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać do kapusty.
Dodać też przyprawy, pokrojoną marchew, posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dość mocno doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.03.2017 19:05
Pyszne danie
Wacław 01.03.2017 17:48
pysze i syte danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak