Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy barszczyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3
marchew
pietruszka
seler 1/2
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
pieprz
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy barszczyk

Buraki obieramy i kroimy w kółka Następnie oprószamy solą i cukrem z każdej strony. Odstawiamy na 15 minut, aby buraki puściły sok.

Do garnka dajemy skrzydło z indyka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie dajemy obrane jarzyny i przygotowane buraczki.

Wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.03.2017 00:36
ciekawie gotoawny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak