Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z cebulką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dkg
masło 2 łyżki
mleko 3/4 szk
sól
pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z cebulką

Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dajemy do wrzącej wody i gotujemy ok. 15-20 minut. Odcedzamy.

Masełko roztapiamy na wolnym ogniu. Do masła wlewamy mleko. Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem. Dodajemy po troszku przygotowanego mleka wraz z masłem. I tak robimy aż ziemniaki uzyskają jednolitą masę.

Na koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.03.2017 13:53
bardzo pyszne
KORAL 03.03.2017 17:46
Uwielbiam takie ziemniaczki :)
Habibi 03.03.2017 12:01
Moja teściowa tak robi ziemniaczki :) U nas częściej z koperkiem :)
AZgotuj 03.03.2017 11:20
smaczne ziemniaczki:)
slodkieniebo 03.03.2017 09:39
Pychota ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak