Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo - muszelkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 250 gr
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyzeczka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
makaron muszelki 100 g
woda 1,5 litra
bulion drobiowy 1.5 litra
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo - muszelkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki .
Krok 1 - Zupa pieczarkowo - muszelkowa foto
2
Ugotować bulion drobiowy lub warzywny .
Krok 2 - Zupa pieczarkowo - muszelkowa foto
3
Wrzucić do bulionu pieczarki i marchewkę , pietruszkę i przyprawy i majeranek . Gotować na wonnym ogniu około 10 -15 minut .
Krok 3 - Zupa pieczarkowo - muszelkowa foto
4
Makaron muszelki ugotować w posolonej wodzie al dente z dodatkiem łyżeczki oleju i osączyć na sitku .
Krok 4 - Zupa pieczarkowo - muszelkowa foto
5
Dołożyć makaron do zupy i gotować wszystko razem 5 minut .
Krok 5 - Zupa pieczarkowo - muszelkowa foto
6
Wymieszać śmietaną z mąką i zagęścić zupę , można posypać natką pietruszki .
Krok 6 - Zupa pieczarkowo - muszelkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 15.02.2017 06:39
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak