Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3-4 ziarenka
mąka pszenna
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla.
Na patelni umiarkowanie zrumienić drobno pokrojoną cebulę i dodać do mięsa. Dodać pozostałe przyprawy i podlać wodą albo bulionem. Dusić do miękkości.
Sos jeśli trzeba można zagęścić mąką. Doprawić do smaku.
Podawać jako dodatek do obiadu do kaszy czy ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.02.2017 17:24
pyszne mięsko
Janina 15.02.2017 17:02
Super obiadek;))
tobi1989 15.02.2017 14:23
Pyszności :)
katarzynka455 15.02.2017 13:06
dziękuję :))
agaK. 15.02.2017 12:34
Swojski, dobry obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak