Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z soczewicy z imbirem
Kroki postępowania
Gotować do miękkości ok 30 minut.
soczewica czerwona | 1 szklanka |
ziemniaki | 2 sztuki |
marchewka | 1 sztuka |
cebula biała | 1 sztuka |
czosnek ząbki | 2 ząbki |
woda | 5 szklanek |
Kostki rosołowe Kucharek | 1 sztuka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
koncentrat pomidorowy | |
masło | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
mięta suszona | 1 łyżeczka |
sok z cytryny |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: