Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 2 szt
kajzerka 2 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony z jajkiem

Bułki namoczyć w mleku albo wodzie, albo też w rosole i odcisnąć, dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajka, wymieszać i doprawić do smaku. Podzielić na dość duże kotlety.
Zrobić z mięsa kulę rozpłaszczyć na posypanej bułką desce i kieliszkiem wyciąć oczko. Krążek z mięsa położyć na rozgrzanym tłuszczu, podsmażyć i przewrócić na drugą stronę. Wbić małe jajko i zasmażyć razem z kotletem.

Jajek będzie potrzeba tyle ile zrobimy kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.05.2017 19:11
Pyszna propozycja
Ada-Gaba 18.02.2017 19:25
apetycznie się prezentuje
molanka 17.02.2017 18:24
ładnie się prezentuje
Bożena Matuszczyk 17.02.2017 08:34
Pyszne danie ,pięknie podane.;)
MonikaW 16.02.2017 22:09
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak