Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana wiejska

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna wiejska zupa ziemniaczana gotowana na wywarze z żeberek. Warto ją wypróbować w swojej kuchni!

Składniki:

ziemniaki 50 dag
marchew 2 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
żeberka wieprzowe 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 2 łyżki
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 4 łyżki
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana wiejska

Żeberka ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągnąć z garnka i odłożyć. Do wywaru z żeberek wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno posiekać, wszystko razem gotować z dodatkiem liści laurowych. Gdy ziemniaki będą miękkie zagęścić zupę zasmażką zrobioną z mąki i tłuszczu. Do zupy włożyć żeberka, zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 17.10.2013 08:18
pyszna zupka
Iwusia 17.05.2013 22:42
bardzo smakowita zupka
Katarzyna59 06.05.2013 15:07
smacznie wygląda
Andysz 06.03.2013 15:07
smaczne!!!! ;]
Iwusia 02.04.2012 21:27
podoba mi sie ten przepis
Małgosia6 07.12.2011 09:24
fajna zupka
Wafelek2601 26.11.2011 23:16
pyszna, rozgrzewająca zupka
Mysiunia 24.12.2010 09:32
super!
Monika193
Monika193 28.08.2010 22:07
uwielbiam taką
Margo1 28.08.2010 08:10
lubię , znakomity ma smak , jeszcze na żeberkach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak