Przepis i sposób przygotowania na: Torcik urodzinowy dla mojej wnuczki .
2.
Krem czekoladowy -
czekolady rozpuszczamy w podgrzanej kremówce ,gdy czekolady sie całkowicie rozpuszczą włożyć do lodówki na całą noc, .
Następnie wsypać śmietanki śnieżki i zmiksować.
Krem włożyć na 15 min. do lodówki do schłodzenia.
3.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy, ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone. 4
4.
.Spodni blat po nasączeniu smarujemy dżemem ,nakładamy część kremu śmietankowego, nakładamy drugi blat nasączamy, smarujemy dżemem nakładamy krem czekoladowy ,nakładamy trzeci blat dociskamy formując tort
5.
Cały tort smarujemy kremem śmietankowym ,boki obkładamy zmielonymi orzechami ,dekorujemy według swojego uznania u mnie udekorowany jest różyczkami i listkami z masy cukrowej ( mojego wykonania),perełkami i kremem śmietankowym.
Tort wkładam do lodówki na kilka godzin .