Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 1/2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4-5 szt
galaretka wiśniowa 2 op
śmietana 2 op Śnieżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki z czubkiem
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Jajka wybić oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na puszystą masę. Dodać cukier i żółtka a następnie wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki.
Jabłka obrać i pokroić na kawałki i wyłożyć na ciasto. Piec ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzić.

Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Wystudzone ciasto zalać tężejącą galaretką. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku i przestudzić.
Śnieżkę przygotować wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodać żelatynę.
Na zastygniętą galaretkę wyłożyć ubitą śmietanę i zasypać wiórkami kokosowymi.

Śnieżkę można zastąpić śmietaną kremówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 20.02.2017 20:02
fajne ciacho
ania2610 20.02.2017 15:30
bardzo dobre ciasto :)
Edita 20.02.2017 09:49
pyszne ciasto
mirosława4 19.02.2017 22:07
smaczny ten biszkopcik
Bożena Matuszczyk 19.02.2017 18:18
Pyszne i kuszące ciacho.;)
Mniam 19.02.2017 17:09
Z chęcią zjadłabym kawałek takiego ciasta :)
agnieszka214 19.02.2017 16:34
szybka fajna słodkosc na niedziele
Beatris 19.02.2017 16:13
Wygląda pysznie, skusiłabym się na kawałeczek :)
Franciszek 19.02.2017 15:33
dobre do kawy
bertpvd 19.02.2017 15:19
pyszny biszkopt
Lis 19.02.2017 15:03
Jak dla mnie po prostu idealne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak