Przepis i sposób przygotowania na: wyborny deser z sokiem jabłkowym i jogurtem...
umyte jabłka pokroić na cienkie plasterki do formy babkowej z kominkiem silikonowej 22 cm, dno będzie wierzchem deseru
400 ml soku wlać do naczynia i w mikrofali zagrzać na gorące, wsypać żelatynę, mieszając rozpuścić, wlać do żelatyny 500 ml soku, wymieszać i wlać do formy z jabłkami, schować do lodówki do stężenia galaretkę poziomkową rozmieszać w 100 ml gorącej wody, wlać do naczynia z jogurtem i wymieszać
na stężały sok jabłkowy rozłożyć biszkopty, wlać jogurt, poukładać na wierzchu biszkopty, schować do lodówki do stężenia
formę nakryć talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru, schować do lodówki
śmietanę z galaretką wsypać do zimnego mleka i mikserem ubić na sztywno, śmietanę nałożyć na wierzch deseru i powkładać do śmietany pokrojony wafelek, schować do lodówki na kilka godzin - deser jest orzeźwiający, aromatyczny, nie za słodki...........SMACZNEGO!!!