Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe muffiny z białą czekoladą i malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka tortowa 2 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 1 szkl
olej 1/2 szkl
jajko 1 szt
biała czekolada 100 g
maliny mrożone 150 g

dodatkowo

skórka z pomarańczy
sok z pomarańczy 40 ml
cukier puder 40 g
biała czekolada 100 g
ulubione batoniki
ulubione cukierki

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe muffiny z białą czekoladą i malinami

W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę.
W drugiej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Sypkie składniki wrzucić do mokrych, wymieszać, dodać posiekaną czekoladę i maliny, wymieszać delikatnie i wyłożyć ciasto do papilotek.
Piec ok 25 minut do efektu suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.
Przygotować polewę. Sok z pomarańczy zagotować, dodać cukier puder i skórkę z pomarańczy. Wymieszać do rozpuszczenia cukru pudru, odstawić z ognia, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać i odstawić, aż polewa ostygnie. Ozdobić wg uznania batonikami i cukierkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.04.2017 11:16
wyglądają kusząco
Diana Rusiłowicz 23.03.2017 00:29
Jakie kuuuuszące!
Grazyna0211 20.03.2017 20:06
dobry deser
ania2610 20.03.2017 19:16
a jaka radość z jedzenia :)
SzczyptaChili 20.03.2017 18:12
Bardzo fajne :)
Aleksandra/Olcia 20.03.2017 17:00
idealne dla dzieci
Krystyna32 20.03.2017 16:57
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak