Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 450 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt mała
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
kości 200 g
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Kości lub porcję rosołową wstawić do garnka , odgotować i wlać nowej wody , dodać liść laurowy ,ziele angielskie .
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Ziemniaki obrać i przepłukać dokładnie .
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Pokroić w średnią kostkę .
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Dodać do garnka ziemniaki pokrojone w kostkę , marchewkę , pietruszkę ,selera i gotować n małym ogniu .
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i umyć .
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto
6
Dołożyć do gotujących się ziemniaków , posolić i gotować do miękkości składników .Przyprawić do smaku przyprawą kucharek ,pieprzem i zabielić śmietaną . Nalewać na talerze i posypać natką pietruszki.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.03.2017 07:58
smaczna zupka
ilka01 15.03.2017 00:13
dobra zupka
Beatris 14.03.2017 21:41
Pyszna zupka :)
pestka 14.03.2017 15:00
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak