Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem brie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 400 gram
sól i pieprz do smaku
szpinak świeży 1/2 opakowania
ser brie 100 gram

oraz

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

do smażenia

olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem brie

Filet umyć osuszyć , pokroić na kotlety.
Szpinak umyć .
Ser pokroić na plastry.

Porcje mięsa lekko ubić tłuczkiem posolić i posypać pieprzem.

Na każdą porcje mięsa układać listki szpinaku i plastry sera brie, ścisło zwijać roladki .

Jajko roztrzepać .

Roladki moczyć w jajku ,następnie obtaczać w bułce tartej.

Smażyć na złoty kolor .

Podawać na ciepło.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.03.2017 07:23
Pyszne mięsko
Wiktoria29 18.03.2017 20:55
zjadłabym.....
Madzai 18.03.2017 10:41
bardzo apetyczne
Wacław 18.03.2017 10:03
bardzo pyszne :-)
Ola1984 18.03.2017 09:26
Bardzo apetycznie wyglądają :)
ilka01 18.03.2017 08:48
pychota, moje smaki :)
RenataZ-et 17.03.2017 22:02
super roladki
Edith85 17.03.2017 18:27
Smaczne mięsko
agnieszka214 17.03.2017 18:23
Pycha wygląda pyszny obiad
Aleksandra/Olcia 17.03.2017 18:07
wyglądają pysznie
agaK. 17.03.2017 17:30
Fajne połączenie:)
cukiereczek 17.03.2017 17:28
prosty przepis na coś smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak