Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
wątróbka drobiowa 3-4 szt duże
masło 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula 2-3 szt
jajko 5 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kajzerka 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g do foremki
tłuszcz do formy 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika

Cebulę obrać i umyć , tuszkę z królika umyć i podzielić na małe kawałki .
Na blaszce wyłożyć tuszkę z królika , umyte i osuszone wątróbki . Obłożyć cebulą , przyprawić solą i pieprzem .Wstawić do piekarnika i piec około 45 minut .
Wyjąć i ostudzić, mięso obrać od kości i zmielić maszynką do mięsa razem z wątróbką i cebulą .Oraz namoczonymi o odciśniętymi kajzerkami .
Do masy mięsnej dodać jajka, gałkę muszkatołową ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić i nakładać do foremek piec 45 minut w 160 stopni w piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.03.2017 17:04
najlepszy domowy
ania2610 19.03.2017 18:20
pyszny jest taki pasztecik :)
Ada-Gaba 19.03.2017 15:49
bardzo smaczny
Justi2401 18.03.2017 20:14
Wspaniały, domowy pasztet.
halina17 18.03.2017 19:15
Dobry pasztet.
pestka 18.03.2017 16:10
z pewnością jest pyszny
Janina 18.03.2017 14:41
Wspaniałe swojskie smaki;))
olkaaa 18.03.2017 10:09
nie próbowałam
Róża1 18.03.2017 09:40
przepyszny !!! , a jaki zdrowy !! :-)
mirosława4 18.03.2017 08:35
zapewne był smaczny
Beatris 17.03.2017 23:35
Apetyczny pasztet, zjadłabym kawałek :)
IKrakowianka 17.03.2017 22:12
super pasztet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak