Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z porem i jaglaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 7 sztuk
kasza jaglana 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól i pieprz 1 do smaku
majeranek 1/2 łyżeczki
por (biała część) 2 sztuk
ser dojrzewający tarty 10 dkg

Lista składników

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 do smaku
olej 1 do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z porem i jaglaną

Kroki postępowania

1
Pieczarki ścieram na race jarzynowej i przesmażam na oliwie dosłownie chwilę.
Krok 1 - Mielone z porem i jaglaną foto
2
Kaszę przelewam zimną wodą i gotuję w 1/2 szklance wody z odrobiną soli i łyżką oliwy.
Pierś z kurczaka mielę maszynką do mięsa razem z cebulą obraną. Do zmielonego mięsa, dodaję przestudzoną kaszę, bułkę tartą. Zimne pieczarki dodaję do mięsa, doprawiam solą, pieprzem, majerankiem, mieszam.
Krok 2 - Mielone z porem i jaglaną foto
3
Por kroję na trzy kawałki i gotuję do miękkości około 10 minut w garnku.
Krok 3 - Mielone z porem i jaglaną foto
4
Mięso dzielę na sześć części. Każda porcję mięsa układam na folii na desce, układam na nim kawałek pora, sera i zwijam razem z folią.
Krok 4 - Mielone z porem i jaglaną foto
5
Następnie wyjmuję z foli dociskam i obtaczam w bułce tartej.
Krok 5 - Mielone z porem i jaglaną foto
6
Smażę na oleju na wolnym ogniu z każdej strony.
Krok 6 - Mielone z porem i jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.03.2017 11:24
Chętnie bym spróbowała, bo takich nie jadłam....
gosia56 19.03.2017 10:44
super pomysł
justynkag 19.03.2017 10:23
Bardzo apetyczna propozycja.
wyattearp 18.03.2017 21:37
smacznie wyglądają
Wiktoria29 18.03.2017 20:54
zjadłabym, ciekawy pomysł
Justi2401 18.03.2017 20:15
Jakie fajne, wiosenne kotlety :)
Bernadeta1 18.03.2017 19:05
takie kotleciki na pewno bardzo by mi smakowały
agaK. 18.03.2017 18:51
Fajne są i wyglądają genialnie.
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 17:52
super pomysł na mielońce :)
Marta1986 18.03.2017 15:06
pyszne mniam
Konczi 18.03.2017 14:28
pyszna propozycja
Stenka 18.03.2017 13:08
ciekawy przepis
KORAL 18.03.2017 13:06
Pory uwielbiam, na pewno doskonale smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak