Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki jaglano-wieprzowe z pieczarkami w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kasza jaglana 1/2 szklanki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki drobno posiekana

oraz

pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
pieczarki 10 sztuk
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki jaglano-wieprzowe z pieczarkami w sosie pomidorowym

Kaszę przepłukać w zimnej wodzie następnie ugotować i schłodzić .
Zmielone mięso połączyć z zimna kaszą ,wbić jajko , posolić .
Wyrobić masę ,na koniec dodać pieprz i natkę pietruszki, ponownie wyrobić .
Z mięsa formować małe klopsiki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

SOS :
pieczarki pokroić na grube plastry ,podsmażyć na patelni, dodać pomidory ,całość dusić około 10 minut ,na koniec dodać zmiażdżony ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem ,do sosu dodać klopsiki, zagotować .
Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.03.2017 19:34
pyszna propozycja
Babeczka35 19.03.2017 07:53
Smaczne danie.
Agnieszka-87-25 19.03.2017 07:34
bardzo smaczne
justynkag 18.03.2017 22:32
Wygląda bardzo smakowicie
Wiktoria29 18.03.2017 20:53
zjadłabym.....
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 17:49
pyszne na obiad
kloruś 18.03.2017 16:22
chętnie bym skosztowała!
Ewelina1991 18.03.2017 16:20
wygląda apetycznie
dodi 18.03.2017 16:08
mniam, mniam
Stenka 18.03.2017 15:22
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak