Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka kurczaka na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

udka kurczaka 4 szt.

Marynata

musztarda 2 łyżeczki, ostra z chili ciętym
olej 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
zioła toskańskie 1 łyżeczka
sól 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka kurczaka na ostro

Przygotowuję marynatę; mieszam olej, sos sojowy, musztardę, zioła toskańskie i sól.
Kurczaka dokładnie nacieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin.
Piekę pod przykryciem (jeśli nie mamy pokrywki, można użyć folii aluminiowej) 65 minut w 180 stopniach, następnie około 15 minut bez pokrywki (do momentu zarumienienia się kurczaka).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 05.04.2017 14:03
Fajny pomysl
edytazaw89@wp 22.03.2017 19:46
Wygląda pysznie
jejkuchnia 21.03.2017 18:36
Ja też. :D
Wafelek2601 21.03.2017 18:23
Uwielbiam takie mięsko
Ola1984 21.03.2017 17:03
Pyszna porcja mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak