Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki jaglane bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
jogurt naturalny 2 łyżki
jajko 1 szt
mąka pszenna 4 łyżki
miód 1 łyżka
banan 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki jaglane bananowe

Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości. Kaszę ostudzić. Do kaszy dodać jogurt naturalny, jajko, mąkę, miód oraz banana. Całość zblendować. Za pomocą łyżki nakładać ciasto na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 04.04.2017 12:16
Gratuluje wszystkich propozycji placuszkowych.
Ada-Gaba 22.03.2017 14:32
bardzo pyszne
Monika-twin 22.03.2017 14:04
super i zdrowe.
Ola1984 22.03.2017 11:13
Pysznie wyglądają :)
MagdalenaIC 22.03.2017 00:28
Pysznie :)
Bożena Matuszczyk 21.03.2017 13:26
Smakowicie wyglądają Twoje placuszki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak