Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczety

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
cebula 3 plastry
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa gyros 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
chleb czerstwy 1 kromka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczety

Mięso doprawiamy przyprawą do gyrosa, przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem. Dodajemy posiekaną cebulę i mieszamy. Odstawiamy na ok 30 minut. Chleb - bez skórki namaczamy w wodzie. Do mięsa dodajemy jajko, odciśnięty chleb i wyrabiamy na gładką masę. W razie gdy masa byłaby zbyt luźna podsypujemy bułką tartą. Z mięsa formujemy podłużne kotlety, które panierujemy w bułce tartej. Kotlety nadziewamy na patyk od szaszłyka i smażmy na rozgrzanym oleju - wolny ogień, najlepiej pod przykryciem. Kotlety można także przyrządzić na grillu - owijamy je w folię aluminiową (bez panierki) i grilujemy, kiedy mięso ładnie się zetnie podpiekamy na ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 16.06.2017 09:40
fajny pomysł
Ela15 25.03.2017 10:38
świetny pomysł
mirosława4 22.03.2017 11:59
apetyczne !
mysza75 22.03.2017 11:26
bardzo fajne i pomysłowe
ilka01 21.03.2017 22:17
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak