Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 -5 szt,
rostbef wołowy 200 g,
kalafior 1 szt, mniejszy
marchewka 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler korzeniowy 1/4 szt,
por 1/2 szt,
woda zimna 2 litry
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
koper świeży 1/2 pęczka,
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka poszatkowany,
śmietana w razie konieczności

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Warzywa myjemy ,obieramy i kroimy w kostkę,
Kalafior dzielimy na różyczki,
Skrzydełka z kurczaka, mięso rosołowe płuczemy zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem soli oraz kostki rosołowej wołowej,
Dodajemy pokrojone warzywa, oprócz kalafiorku,
Gotujemy do miękkości mięsa,
Miękkie mięso wyjmujemy kroimy a skrzydełka obieramy z kostek odstawiamy,
Ryż płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dodajemy do gotującej zupy,
Gdy ryż nam nieco zmięknie dodajemy do zupy kalafior ciągle gotując dodajemy poszatkowany koperek ,pietruszkę zieloną a także odrobinę lubczyku doprawiamy przyprawami, dodajemy obrane i pokrojone mięso,
Gotujemy do momentu aż kalafior będzie miękki,

Zupę można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.03.2017 19:35
smaczna zupka
Bożena Matuszczyk 22.03.2017 21:59
Dziękuję za miłe komentarze;)
olkaaa 22.03.2017 21:16
lubię taką
Margo1 22.03.2017 19:15
Jedna z moich ulubionych
gusia1000 22.03.2017 19:11
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak