Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
ząbki czosnku 1/2 szt
szalotka 1 szt
awokado 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy. Z jajek wyciąć mniej 1/3 robiąc nacięcie od góry, po ukosie, tworząc rynienkę. Wyciętą część posiekać w drobną kosteczkę razem z szalotka i czosnkiem.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny
W miseczce delikatnie połączyć jajka, czosnek, cebulkę z awokado, majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek.. Podawać z majonezem i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 23.03.2017 16:52
pyszne są one
ilka01 23.03.2017 16:33
wyglądają super :)
aga3103 23.03.2017 13:33
Wyglądają bardzo apetycznie! :)
Edith85 23.03.2017 11:26
Pyszne jajeczka
Grazyna0211 23.03.2017 09:30
pomysłowy farsz
pestka 23.03.2017 08:48
smaczna przystawka
Wiesława1 23.03.2017 07:53
Pyszne jajeczka
Babeczka35 23.03.2017 06:48
Uwielbiam takie.
Róża1 23.03.2017 06:15
świetne połączenie !!!!! niebo w gębie :-)
jagoda5913 23.03.2017 00:38
ładnie wyglądają
Łukasz15 22.03.2017 22:59
Bardzo dobre
MonikaW 22.03.2017 22:23
pięknie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak