Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna typ 650 750 gram
woda ciepła 250 ml
jajko 1 sztuka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

Farsz

mięso 500 gram ugotowanego
marchewka ugotowana 1-2 sztuki
kapusta kiszona 1 kg
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną obgotować ok pół godziny w niewielkiej ilości wody. Wystudzić.
Krok 1 - Pierogi z mięsem i kapustą foto
2
Mięso z rosołu przepuścić przez maszynkę do mięsa na grubych oczkach. Ugotowaną marchewkę również zmielić w maszynce.
Krok 2 - Pierogi z mięsem i kapustą foto
3
Dodać odciśnięta i pokrojona na drobniej kapustę.
Krok 3 - Pierogi z mięsem i kapustą foto
4
Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pierogi z mięsem i kapustą foto
5
Przygotować ciasto na pierogi mieszając wszystkie składniki.
Krok 5 - Pierogi z mięsem i kapustą foto
6
Ciasto rozwałkować na cienko podsypując odrobina mąki. Wycinać kółka, włożyć farsz i lepić pierogi.
Krok 6 - Pierogi z mięsem i kapustą foto
7
Wrzucać gotowe go wrzącej wody i gotować ok. 2 minut od wypłynięcia.
Podawać z podsmażoną cebulką :)
Krok 7 - Pierogi z mięsem i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.03.2017 17:14
bardzo dobre pierogi
slodkieniebo 24.03.2017 09:06
Moje ulubione pierogi
jagoda5913 24.03.2017 00:52
super pierogi
anka1988 23.03.2017 22:04
bardzo lubiię
halina17 23.03.2017 21:39
Dobre pierogi.
RenataZ-et 23.03.2017 20:14
świetne pierogi
Bernadeta1 23.03.2017 19:25
smaczne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak