Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a paprykę w paski i razem z plasterkami salami smażymy na patelni, na której były ziemniaki.
3. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy je razem z 3 łyżkami mleka. Doprawiamy solą, pieprzem, chili i posiekanym szczypiorkiem. Ziemniaki zalewamy masą jajeczną, dodajemy cebulę, salami (chorizo), paprykę oraz starty ser żółty i wszystko delikatnie mieszamy.
4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wlewamy masę jajeczno-ziemniaczaną. Smażymy na małym ogniu aż spód się zetnie i zarumieni. Gdy wierzch będzie już trochę ścięty przykrywamy patelnię talerzem, odwracamy ją do góry dnem i wykładamy tortillę na talerz, a następnie zsuwamy ją z powrotem na patelnię i podsmażamy. Na wierzch możemy posypać trochę startego sera żółtego i szczypiorku.