Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z serową wkładką
Jajka zmiksować z cukrem, dodać masło a następnie ser, budyń, kaszę mannę i mleko albo śmietanę. Przełożyć do przygotowanej dużej blaszki (w jakiej piekł się biszkopt) i piec ok 60 min w 180 stopniach. Wystudzić i wyjąć na deskę.
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru i kakao, wystudzić i zmiksować albo utrzeć z masłem.
Masę rozdzielić na połowy. Jedną częścią posmarować dolną część ciasta i położyć ostudzony sernik i wyłożyć resztę masy budyniowej. Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę przygotować wg przepisu na op dodać cukier waniliowy i żelatynę.
Śmietanę wyłożyć na na ciasto i polać polewą czekoladową.