Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zagęszczana zasmażką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
wędlina ok40 dag razem z mięsem
cebula 1 szt
ketchup 1 szkl domowego
mąka pszenna ok2 łyżki
sól
pieprz
olej
kostka mięsna
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zagęszczana zasmażką

Kapustę odcisnąć, zalać wodą i postawić do gotowania. Posolić. Mięsa i wędliny (mogą być resztki) pokroić, dodać do kapusty, dodać też kostkę mięsną i ketchup. Wymieszać.

Cebulę lekko zrumienić, dodać mąkę i wymieszać. Podlać wodą albo wodą z kapusty wymieszać i dodać do kapusty. Doprawić dość mocno do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 25.03.2017 07:28
smaki dzieciństwa
olkaaa 24.03.2017 19:00
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak