Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 2 łyżki
rzodkiewka 6 szt
rzeżucha
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku. Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.03.2017 16:08
pyszne na sniadanie
w mojej kuchni 26.03.2017 01:43
moje smaki w tym daniu
cukiereczek 25.03.2017 15:07
wiosenne jajeczka Pycha !
jan_mag 25.03.2017 10:30
Mniam :) pyszne
RenataZ-et 25.03.2017 09:38
super przekąska
mirosława4 25.03.2017 08:57
apetyczne :)
MonikaW 25.03.2017 07:26
pyszna przystawka
Iwusia 24.03.2017 22:50
takie to lubię jajeczka
MagdalenaIC 24.03.2017 22:49
Pysznie :)
Janina 24.03.2017 22:46
Super jajka;))
Renata9 24.03.2017 22:45
Smakowite jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak