Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 2 op,
ser żółty 600 g,
szynka 600 g,
keczup 1 op,

sos czosnowy

jogurt naturalny 200 ml,
ząbki czosnku 3 szt,
majonez 3 - 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować keczupem nałożyć plasterki sera żółtego a na ser szynkę lub salami a można i to i to jak ktoś lubi.
Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm.
Pookładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut.
Podawać z sosem czosnkowym.

Przepis na sos czosnkowy;
jogurt naturalny 200 ml,
czosnek 3 ząbki,
majonez 3 - 4 łyżki,
zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka
cukier do smaku,
sól do smaku,
pieprz do smaku,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.03.2017 21:44
Smaczne na pewno są.
jan_mag 27.03.2017 11:34
Bardzo fajne :)
Bożena Matuszczyk 27.03.2017 07:45
To prawda ,bardzo smaczne;)
Babeczka35 27.03.2017 06:52
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak