Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kabanosami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata

sos sojowy 2 łyżki,
ząbki czosnku 2 -3 szt,
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki,
miód płynny 1 łyżeczka,
przyprawy 1 łyżeczka do mięsa wieprzowego
olej do smażenia 2 łyżki

dodatkowo ;

schab bez kości 1200 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kabanosami

Schab oczyścić, opłukać, osuszyć, nożem wydrążyć dziury, do których włożyć kabanosy.

Schab natrzeć marynatą z oleju, sosu sojowego, czosnku przeciśniętego przez praskę, ziół prowansalskich oraz miodu i włożyć na 30 minut do lodówki.

Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, piec do miekkości

schabu około 40 minut polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia i polania od czasu do czasu ciepłą wodą. W razie konieczności gdyby góra schabu nam sie za szybko spiekła to nakryć schab folią aluminiową.

Gotowy schab pokroić w plastry poukładać na sałacie.

Można polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 28.03.2017 07:23
bardzo fajna propozycja na schabik
Bożena Matuszczyk 27.03.2017 22:25
Tak pyszny, tylko mogłam jeszcze sosem polać. Dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 27.03.2017 21:40
Ładny wygląd i smak.
agnieszka214 27.03.2017 20:59
Musi być bardzo pyszny taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak